Австрийската GG Group ще построи завод за кабели и кабелни снопове в Русе

Австрийската GG Group ще построи завод за кабели и кабелни снопове в Русе

Австрийската GG Group ще построи завод за кабели и кабелни снопове в Русе

Австрийската GG Group (Gebauer and Griller) – доставчик на кабели и кабелни снопове, ще строи нов, производствен завод в България. Според компанията началото на изграждането на съоръжението с площ 11 000 кв. м ще е до края на тази година в Русе.

В съобщение на GG Group се казва, че в бъдещия нов завод ще работят 100 души. Особено в началото продуктовият фокус ще бъде върху HV кабелни снопове за електрически автомобили от реномирани европейски производители. За в бъдеще е възможно разширяване в други сегменти.

GG Group информира, че е глобална група от компании, които произвеждат технически висококачествени кабели, проводници и снопове за автомобилната индустрия и различни индустриални сектори повече от 80 години. В момента компанията управлява заводи в Пойсдорф (Австрия), Микулов (Чехия), Бълци (Молдова), Сан Хуан дел Рио (Мексико) и Шенянг (Китай), като в GG работят около 4000 души по целия свят.

Поръчките към компанията обаче са нараснали и GG вече планира ръст на обема за финансовата 2023/24 г. Следователно от финансовата 2024/25 г. е необходимо разширяване на производствения капацитет, което не може да бъде реализирано само в настоящите фабрики.

В съобщение на компанията се казва още, че „по този начин GG отговаря на непосредствените изисквания на своите клиенти за допълнителен производствен капацитет в икономически привлекателен и политически стабилен регион. Обектът в Русе убеди с благоприятното си географско местоположение в близост до границата с Румъния, икономически изгодни демографски условия и възможност за по-нататъшни разширения в дългосрочна перспектива“.

„С новосъздадените мощности в Русе ние отговаряме на изричното търсене на клиентите за допълнителни, високотехнологични производствени възможности, които могат да се разрастват според качествените и количествените изисквания и нужди на нашите клиенти“, казва Холгер Фастабенд , директор в GG Group.

Николаус Грилер, председател на Комитета на акционерите и член на Надзорния съвет на GG Group, добавя: „От страна на собствениците е от съществено значение активно да подкрепят и помагат за оформянето на планирания растеж на GG Group. Това разширяване ще ни позволи да реализираме нашия пазарен потенциал и да продължим да инвестираме в бъдещи технологии в дългосрочен план.“

Сподели: