Авторска пиеса на АГ "Гео Милев" на английски език отново с награди от национален фестивал

Авторска пиеса на АГ „Гео Милев“ на английски език отново с награди от национален фестивал

Единадесетокласниците Велислав Ганов, Милен Акълиев, Симеон Иванов, Александър Димитров, Антон Антонов и десетокласничката Каролина Тадевосян се завърнаха от финалния кръг  на Националния фестивал за авторската драматургия на английски език (гр. Враца, 08-09.03.2019 год.) с отличия за постановката „Арменци“. Те заслужиха правото си на участие, след като на областния кръг през м. януари жури оцени представянето им с 27,33 от 30 точки.
Проектната идея е на Михаела Георгиева от XI „в“ клас и Каролина Тадевосян от X „в“ клас, а автор на текста на английски език е Велислав Ганов от XI „б“ клас, който изпълнява и ролята на Яворов. Вдъхновена от силно въздействащата и днес елегия „Арменци“, пиесата е насочена към актуалната тема за бежанците и нашата гражданска позиция.

Пиесата на учениците от АЕГ “Гео Милев“ – Русе бе отличена с награда за най-универсално и най-актуално послание, както и  за най-въздействащо пресъздаване на образите. Симеон Иванов получи приз за най-добро мъжко изпълнение. Това бе четвърто поредно успешно представяне на състав от училището на Националния фестивал.

Поздравления за младите актьори и за ръководителя им – г-жа Илиана Христова – старши

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"