Менко-Менков

Адвокат Менко Менков ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Ценово“

Адвокат Менко Менков ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Ценово“ с решение на Общински съвет – Ценово по предложение на кмета д-р Петър Петров и по повод празника на Община Ценово – 2 април.

Менко Менков е роден на 15 октомври 1965 година в село Караманово, Русенска област. Основното си образование завършва в родното си село. Първото си юридическо образование придобива в Академията на МВР, дипломирайки се със златен медал по специалностите „Право“ и „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“. През 2008 година придобива втора магистърска степен при съвместно обучение в Софийския университет, университетите в Нанси и Страсбург, дипломирайки се със специалностите „Право на Европейския съюз“ и „Международни отношения“.

През 1993 година се заклева като адвокат в Софийска адвокатска колегия, като практикува тази професия и до днес. Синовете му също практикуват професията.

С голяма упоритост и постоянство Менко Менков изгражда името си на един от най – авторитетните адвокати и правници у нас. Клиенти на кантората му стават както обикновени хора, така и големи национални и мултинационални корпорации. Сдобива се с прозвището „топ адвокатът на политическата класа“, като защитава и представлява в съда министър – председатели, министри, народни представители и кметове от целия политически спектър. Признат е за най – добър оратор, чиито пледоарии стават шедьоври на съвременното ораторско изкуство.

Менко Менков е удостояван два пъти със званието „Адвокат на годината“.

Той и други адвокати от кантората му „Менко Менков и съдружници“ са носители на отличието „Дело на годината“. През 2022 година авторитетно жури отреди за адвокатското му дружество наградата „Адвокатска кантора на годината“.

Въпреки големите успехи и признания, нашият съгражданин остава земен и достъпен човек. Той помага за прекрояването на множество съдби на хора, изпаднали в различни житейски затруднения.

Сподели: