Административният ръководител на ОП – Русе Г. Георгиев: Към момента на извършване на престъплението и двамата са били безработни

Инициалите на двамата обвиняеми са Г. А. В., роден през 1972 година. Вторият обвиняем е с инициали М. С. М. и е роден през 1966 година, каза днес административният ръководител на Окръжна прокуратура – Русе Георги Георгиев. /на снимката днес/ във връзка със случая на отвличането и убийството на Еранухи Ованес Пехливанян. Двамата имат регистрации в полицията преди години.

Първият е регистриран за извършване на бракониерски лов и е имал разрешително за ползване на оръжие. Вторият е регистриран за измами, като има и едно осъждане през 1993 година за документна измама. Като служител на Агенция „Митници“ тогава той е подпомогнал друго лице да се сдобие с парична сума в големи размери в резултат на измамливи действия, свързани с пренасяне на стоки. Към момента на извършване на престъплението и двамата са били безработни. Познавали са се от 4 – 5 години, имали са си доверие и са разчитали един на друг в извършване на ежедневни дейности, което е прераснало и в извършването на това престъпление.

Единият от двамата е тренирал джудо преди години, потвърди в отговор на въпрос окръжният прокурор.

„Изключително неприятен е случая! Изключително брутално е тяхното отношение към жертвата на престъплението и това съм сигурен, е ще има отзвук сред нашата общественост“, заяви г-н Георгиев.

Сподели: