да изчистим България заедно

Администрацията на Община Русе се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

За поредна година служителите на Община Русе стават част от кампанията да „Да изчистим България заедно“.

В цялата страна събитието беше отбелязано на 19 септември, но без мащабни акции, заради противоепидемичните мерки, свързани с COVID-19.

В тази връзка са организирани малки акции на отделните общински звена и дирекции за почистване на места за отдих, игра и обществено ползване.

Първи в инициативата ще се включат Дирекция „Екология и Транспорт“, подкрепени от дирекциите „Правни дейности“, „Административно обслужване“ и „Финансово стопански дейности“.

На 26 септември, събота те ще почистват в района на квартал „Възраждане“, а колегите им от дирекциите „Хуманитарни дейности“ и „Обществен ред и сигурност“ ще продължат акцията на 3 октомври.

На 10 и 17 октомври в почистването се включват служителите от „Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър“, „Инфраструктура, строителство и инвеститорски контрол“, както и колегите им от  дирекциите „ Управление на собствеността“, „Местни данъци и такси“, „Международни политики, стопански дейности и анализи“.

През четирите съботи, в които общинската администрация ще почиства ще бъде направена стройна организация и за спазване на правилата за безопасност, свързани с епидемията.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня