Азра Хамзова със сребърен и бронзов медали от международен турнир по бадминтон в Свиленград

Азра Хамзова със сребърен и бронзов медали от международен турнир по бадминтон в Свиленград

Българските състезатели спечелиха 14 титли и общо 67 медала във всички възрасти на международния турнир по бадминтон за юноши и девойки под 11, под 13, под 15, под 17 и под 19 години, който се провежда в Свиленград. Азра Хамзова от 4 „В“ клас на СУ „Васил Левски“ – Русе се класира на трето място единично момичета под 11 години и на второ място при двойки момичета под 11 години.

Надпреварата е част от Европейската купа и за първи път се организира за всички пет възрастови групи. Организатори са: Община Свиленград, спортна зала „Свиленград“, Клуб по бадминтон – Хасково и Българска федерация по бадминтон.

В турнира участват 400 състезатели от 20 държави, а последната възрастова група под 19 години предстои да се проведе от 13 до 16 май. България ще бъде представена от целия национален отбор юноши и девойки, сред които е и Калояна Налбантова, която се класира за летните олимпийски игри Париж 2024, за да натрупа точки за световната юношеска ранглиста. През месец октомври и декември предстоят Световно първенство в Китай и Европейски шампионат в Испания, където България ще участва отборно и индивидуално.

Калояна спечели своята квота за Олимпийските игри Париж в дисциплината жени единично преди броени дни и ще представя страната заедно със Стефани и Габриела Стоеви, които са с квота в дисциплината двойки жени.

Сподели: