Айк Мнацаканян ще спори за титлата на „Дан Колов – Никола Петров“

Време за прочитане: < 1 мин.

Айк Мнацаканян ще спори за титлата на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в Русе. Бронзовият медалист от световното постигна две победи при 72-килограмовите на класическия стил, като надделя над японеца Томохиро Инус с 5:1, а на полуфинала се справи и с китаеца Занг с 6:1.

На финала утре Мнацаканян ще спори с Абуязид Манцугов, шампион на Русия и пети на последното световно.

8 aik green2

По-късно ще стане ясно дали Виктория Бобева (65 кг), Стефан Иванов (61 кг)  и Мирослав Христов (79) в свободния стил ще продължат в репешажите за бронза. Двама от тях загубиха на старта от индийци. Бобева бе спряна от Сакши Малик с 3:14, а Иванов претърпя поражение от Сондер Томар – 1:14. Христов започва с победа над алжиреца Бенферджалах с туш, но след това падна от румънеца Назмудинов с 1:8.

Останалите ни представители в първия ден на надпреварата бяха спрени на старта в своите категории. 

При класиците в категория до 55 кг Недялко Петров отстъпи на Конушбаев (Киргизстан) с 2:7, в същата категория Александър Мирчев падна от казахстанеца Заканша с 0:8. Мартин Иванов (82) отстъпи пред арменеца Сергис Кочарян, състезаващ се за Бразилия, с 1:10. С туш загуби Джанан Манолова (65) от украинката Ризко. От представител на школата на Украйна падна и Енгин Исмаил след 0:5 от Олексей Доманицки.

Сподели:

Още новини от деня