Академичната общност на РУ "А. Кънчев" почете Васил Левски

Академичната общност на РУ „А. Кънчев“ почете Васил Левски

Безсмъртното дело на Апостола на Свободата – Васил Левски, бе почетено днес от академичната общност на Русенския университет.

Студентите от клуб „Съхрани българското“, заедно с преподаватели от университета, положиха венец пред новоизградения в Русе паметник на Апостола.

Студентът Ивайло Валентинов Петков  от III курс, специалност „Български език и история“, представи пред дошлите да почетат паметта на Левски своето есе на тема: „Значимостта на заветите на Апостола по време на пандемия“. В него младежът, членуващ в университетския клуб „Съхрани българското“, по интригуващ начин представи своето убеждение, че следвайки моралните принципи и завети на Левски, ще можем да намерим сравнително леко и бързо изход от всички обществени кризи, в които изпадаме, изправяйки се пред предизвикателствата на съвремието.

Въпреки студеното време, на поклонението бяха дошли студентки със своите малки деца, които също имаха желание да почетат Дякона с кратко стихче или песничка. Това бе още едно доказателство, че още от ранна възраст паметта и заветите на Апостола са осмислени, будят гордост и ще останат вечно живи!

Сподели: