ментална аритметика 2

„Академия Абакус Роял“ Русе обучава деца в ментална аритметика

Време за прочитане: 3 мин.

На 18 януари в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе състезание по ментална аритметика. В него взеха участие деца от 3 до 11 години, посещаващи Академия „Абакус“ в град Русе. Там те се учат да смятат много бързо, като изучават ментална аритметика. Този иновативен метод спомага двете полукълба на мозъка да се развиват едновременно. Основател на школата е г-жа Олга Пенчева, омъжена, с две деца. Тя създава школата през 2018 година.

Г-жа Пенчева сподели пред РусеИнфо, че единственият й мотив да реализира идеята си е създаването на място, където да изгради приятелско интелигентно общество за децата си, за да има възможност да прекарва повече време с тях, да споделя техните интереси и да има възможност да даде добър пример за това, какви ценности да предаваме и да търсим в другите хора. Тя сподели още, че от малка има афинитет към числата и е завършила гимназия с физико-математическа паралелка, а любимите и предмети са били Български език, Българска История и Геометрия. Тя не харесва дългите счетоводни сметки и анализи, но пък казва, че запомня цифрите като песен и картина. Може би това е резултат от средното й музикално образование по пиано и цигулка.

Първият филиал  на Академия Абакус е открит в град Русе на 15.09.2018 г. През първите 14 дни в „Абакус Академия Роял“ – Русе са се записали 37 курсисти, които редовно посещават курсовете и до днес, уточни г-жа Пенчева. „С нашата методика се запознаха над 200 ученика през първите 8 месеца в първия ни център в Русе. Броят ученици в нашите центрове расте без комерсиална реклама, а само  с препоръки на родителите и специалистите“, допълва още тя.

„През пролетта на 2019 формирахме група по МА /ментална аритметика/ с предучилищна и първи клас в СУ „Васил Левски“. В нашата школа се обучават деца от всички училища в града, а ние се стремим да формираме групите по индивидуални способности и темперамент. Опитът ни показва, че независимо от успехите в училище и проявените до сега таланти, децата, поставени в комфортна среда, обгрижени, окуражавани и обучавани с любов, показват еднакво високи резултати на състезанията. Едва 8 месеца след стартирането на проекта направихме следващата важна крачка : да споделим методиката с партньори.“

Партньори на Академията са:

1. В Русе – занималня „Бърборино“. Госпожа Весела Табакова-Русева, изключителен професионалист, 15 г. се грижи за децата и наистина е амбицирана да помогне на всеки ученик да продължи в гимназията, за която мечтае. Подготвя децата ежедневно и се грижи за тяхното здраве.

2. В София – „Абакус Академия София Изток“. Г-жа Гергана Топалова е една истинска майка и учител-мечта. Мога да изтъквам много нейни качества, децата се влюбват в нея след първи урок. Тя се стреми максимално да развие техните умения, всички нейни ученици, показват много добри резултати и са потенциални призьори в нашите състезания.

Г-жа Пенчева сподели още, че в момента преговаря с няколко частни градини в София, Варна, Добрич, Бургас, които са интересуват от методиката и постигнатите резултати.

„Нашите очаквания от партньорите са да бъдат изключително увлечени по детското образование, да обичат децата и да имат опит. Освен това, аз лично се срещам с всеки инструктор и ако усетя, че бих могла да пусна този човек в дома ми и да го оставя да обучава децата ми, предприемам следващи стъпки към сътрудничество. Много трудно се намират квалифицирани преподаватели, които не са вкопчени в личните си проблеми, амбиции и постижения. В екипа на Абакус академия са личности, които ще отразят талантите на детето в сърцето си и ще се вълнуват от неговите постижения наравно с майката. Може да звучи неактуално и не много съвременно, но нашите инструктори и партньори са професионалисти, които оставиха топли чувства в мен още от първата среща. Така виждам развитието на школата, така постигаме резултати, така ще изградим доверие в българската школа.“, заключва тя.

Повече за Академия Абакус – научете тук

Сподели:

Още новини от деня