Активисти на ВМРО-Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

Активисти на ВМРО-Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас, активисти на ВМРО-Русе поднесоха цветя пред Паметника на репресираните от тоталитарния режим в градинката на площад „Оборище“.

„Нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г. е трагична дата в съвременната българска история. Преди 78 години нацията ни губи сериозна част от ерудирания си потенциал. Скалъпените от Народния съд процеси в цялата страна и произнесените 9550 присъди, с които са осъдени на смърт 2730 българи, представители на политическия, военния и интерлектуалния елит на България, са свидетелство за целенасоченото ликвидиране на евентуалните противници на наложения чрез управлението на ОФ у нас комунистически режим.

На 1 февруари свеждаме глави пред жертвите на комунизма. Днес трябва да си припомним и още едно национално предателство на комунистите, а именно, предаване на костите на Георги Делчев на Югославия. Днес, след като ставаме свидетели на антибългаризма в Скопие, трябва на висок глас да заявим, че костите на Гоце Делчев трябва да бъдат върнати и положени в Мемориала на Делчевия род в Благоевград, в църквата „Въведение Богородично“, заявява Траян Тотев- секретар на областното ръководство на ВМРО.

Сподели: