1.3 кг. марихуана, 15 гр. амфетамин, 160 литра алкохол, големи суми задържани при акция срещу наркоразпространители в Русе

Акцизни нарушения при държането и изваряването на ракия установиха от ТД Митница Русе при серия проверки в рамките на ден

Етилов алкохол (домашна ракия) и нарязан тютюн без документи, както и документални нарушения при изваряване на ракия установиха митнически служители от ТД Митница Русе при серия от проверки, извършени на 4.11.2022 г. (петък) в районите на Русе, Горна Оряховица, Силистра и Монтана.

В рамките на една от проверките митнически служители от сектор “Оперативен контрол Лом” са установили държането в частен имот на 550 литра етилов алкохол (ракия) без документи за начислен или платен акциз. Стоката е иззета и са взети проби за лабораторен анализ.

При други проверки инспектори от сектори “Оперативен контрол Свищов” и “Оперативен контрол Русе” са констатирали изваряване на ракия в общо три регистрирани обекти без да са предварително попълнени справки – декларации, каквото е изискването на Закона за акцизите и данъчните складове.

При съвместна проверка на сектор “Оперативен контрол – Русе” и РУ-Ветово при ОД на МВР-Русе у физическо лице в град Ветово са установени 3 кг тютюн за пушене, пакетирани в запечатани търговски пакети, но без акцизни бандероли.

Установените нарушения подлежат на санкциониране по административен ред.

сн. Архив

Сподели: