Акция "Виж ме!" на „Общински пазари” - Русе, УМБАЛ „Медика Русе”, ПГСАГ „Пеньо Пенев”- Русе и БЧК - Русе се състоя днес

Акция „Виж ме!“ на „Общински пазари” – Русе, УМБАЛ „Медика Русе”, ПГСАГ „Пеньо Пенев”- Русе и БЧК – Русе се състоя днес

Днес, на Световния ден на художниците и в подкрепа на здравето на зрението ни, и в посока неговата превенция / по повод 13 октомври – Световен ден на зрението /, на площада на Централен пазар в града ни се проведе съвместна инициатива на „Общински пазари” – Русе, УМБАЛ „Медика Русе”, ПГСАГ „Пеньо Пенев”- Русе и БЧК – Русе.

В интервала между 11 часа и 13 часа лекар-офталмолог от отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Медика Русе” обърна внимание на безспирната опашка от желаещи да прегледат и профилактират зрението си, а учиници от различни класове в ПГСАГ „Пеньо Пенев” рисуваха своите картини по темата „Виж ме!”
Доброволците от БЧК – Русе почерпиха всеки прегледан със здравословен подарък – биологично отгледани моркови, производство на регионални фермери.

Участвалите млади художници получиха вкусни и полезни за призванието си награди от административния директор на лечебни заведение „Медика” – г-жа Алисе Муртезова и от домакина на инициативата – г-н Кунчо Кунчев – управител на „Общински пазари“ – Русе. Всички картини са подарък на учениците към организаторите и участниците в днешния ден, в знак на благодарност към проявеното внимание и ще носят слънчевата енергия и сила на младите художници, като бъдат поставени във фоайетата на лечебните заведения „Медика”, администрацията на „Общински пазари”-Русе и на БЧК.

Домакините и техните партньори обещават все така широка подкрепа и грижа за здравето на всички русенци , с обещанието за нови инициативи и различни мероприятия още тази есен. На 14 ноември – Световен ден за борба с диабета – „Общински пазари“ – Русе ще ви очакват отново, когато на същото място и по същото време – ще бъде измерена вашата кръвна захар и ще бъдете консултирани от компетентните и професионални грижи на лекарите , работещи в лечебни заведения „ Медика” Русе.

Сподели: