Акция на доброволци от БЧК и пътни полицаи в Русе по повод Световния ден за възпоминание на жертвите на ПТП

Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия* се отбелязва с молитви за успокоение на изгубените човешки души и за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя.

Пътна полиция за поредна година се присъединява към Националния съвет на религиозните общности в България и със своите партньори кани всички да посетят храмовете на своите вероизповедания, за да споделят всеобщата цел – да пазим живота си и този на другите, когато се движим по пътищата.

У нас молитвите ще бъдат отслужени:

в петък (16 ноември 2018 г.) – в храмовете на мюсюлманското изповедание
в събота (17 ноември 2018 г.) – в храмовете на еврейската общност
в неделя (18 ноември 2018 г.) – в християнските храмове.

********************************

В деня на Световния дeн за възпоминание, служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе ще участват съвместно с доброволци на Българския младежки Червен кръст в акция, насърчаваща правилното поведение на пътя и припомняща на водачите на превозните средства за адекватните мерки за пътна безопасност и оказване на първа долекарска помощ, при възникнала необходимост.

Инициативата ще се състои в неделя от 10 до 11 часа на ул. Плиска в гр. Русе. Ще бъдат раздавани листовки с препоръки към участниците в движението.

* С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

Сподели: