Александър Георгиев и Дейвид Пенев спечелиха първия за годината турнир по плажен волейбол на двойки /мъже/ в Русе

Александър Георгиев и Дейвид Пенев спечелиха първия за годината турнир по плажен волейбол на двойки /мъже/ в Русе

Александър Георгиев и Дейвид Пенев спечелиха първия за годината турнир по плажен волейбол на двойки /мъже/ в Русе. Спортното събитие се състоя на 15 и 16 юни на Сублитон арена. Въпреки горещото време, високият спортен дух, комбинативност и физическа издържливост позволиха на двамата да заемат първото място.

Пресиян Георгиев и Кристиян Христов заслужиха сребърните медали, а бронзовите взеха Ангел Павлов и Румен Илиев. Боян Христов и Иван Бонжолов се класираха четвърти. Дейвид Пенев заслужи специалния приз за MVP.

Това бе един от най – силните турнири за двойки мъже през годините в Русе, подчерта организаторът Калоян Георгиев. Доказателство за това са изиграните много оспорвани мачове с тайбрек. Схемата е „pool play“ с участието на 16 отбора. Играеше се два от три гейма, първите два до 21 точки с две точки разлика, при необходимост третия до 15 точки с две точки разлика.

Наградите за победителите – стилни плакети и специални чаши, бяха осигурени от русенската фирма Дианел – традионен спомоществовател на плажните спортове на Сублитон арена.

Сподели: