Александър Крунев: Аз съм вярващ човек и епичният библейски разказ за сблъсъка между Йерусалим и Вавилон е много вълнуващ за мен самия!

Александър Крунев: Аз съм вярващ човек и епичният библейски разказ за сблъсъка между Йерусалим и Вавилон е много вълнуващ за мен самия!

“170 пъти съм пял тази роля у нас и по целия свят! Това е една от централните баритонови партии, която е безценна в репертоара на оперния певец“, довери по време на репетициите баритонът Александър Крунев, когото ще видим и чуем в ролята на вавилонския цар Набуко от едноименна опера на Верди.

„Аз съм вярващ човек и епичният библейски разказ за сблъсъка между Йерусалим и Вавилон е много вълнуващ за мен самия!

Каква огромна трансформация се случва с моя герой от началото, когато той няма вяра в Бог и по-късно, когато се покайва за гордостта си и иска прошка!

Колко малка, но ключова е крачката от безумието до последвалия психологически катарзис на вавилонския цар“, добави г-н Крунев.

„Както е казано във вечната книга – няма нищо ново под слънцето – борба за власт, заговор, интриги, все неща с които и днес е пропито нашето общество, и които се оказват гръбнака на сюжета в една от най- великите оперни творби, създадена някога!

Ролята на Набуко винаги ме е вълнувала дълбоко и надявам се моите емоции да достигнат и този път по безапелационен начин до публиката”, сподели още той.

Очакваме ви на 21 юли, петък, от 20.30 часа на площада пред Държавна опера – Русе!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: