"Алея на Нощта на учените" в Русенския университет

„Алея на Нощта на учените“ в Русенския университет

Време за прочитане: < 1 мин.

След поредицата от интересни и вълнуващи събития на 24 септември в програмата на Нощта на учените, организирана от Русенския университет, на 25 септември срещите с чудния свят на науката продължиха със събитието „Алея на Нощта на учените“ за децата на Русе.

В 11,30 часа на площадката пред корпус 2 на университета се събраха ентусиазирани малки участници в събитието, които бяха поздравени от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и заместник-ректора по интернационализация и комуникационна политика доц. д-р Десислава Атанасова.

Малките любопитковци помагаха усърдно на ректора и заместник-ректора да засадят първите дръвчета в Алеята на нощта на учените, а след това се справиха сами с останалите дървета, сред които гигантска секвоя, кестен и златна бреза.

След като поработиха с лопатите и лейките, децата преминаха към новите технологии, които разбират най-добре. Специално за тях преподавателите от лабораториите по Промишлени комуникации и безжични технологии и по Зелени транспортни технологии бяха донесли дронове и автомобил, задвижван с водородна горивна клетка. Децата получиха възможност „да покарат“ симпатичното автомобилче и да пуснат полицейския дрон, който огласи пространството със сирената си.

Радостните емоции продължиха със състезания и игри за децата под чаровното ръководство на костюмираните като Пролет и Есен аниматорки от „Веселяците“.

Както се случва на всеки детски празник, накрая децата получиха награди – ранички с изненади с логото на Нощта на учените и вкусни лакомства – меденки с логото на Нощта.

Сподели:

Още новини от деня