Алфа Лео клуб Русе се включва в кампания за диагностика и превенция на мозъчните инсулти

Алфа Лео клуб Русе се включва в кампания за диагностика и превенция на мозъчните инсулти

Алфа Лео клуб Русе се включваме в кампанията на БЪРЗИ ГЕРОИ 112, за да получат истински сертификат от Гинес.

Ние сме първите от Русенски регион, които участваме в кампанията. Целта ни е да повишим осведомеността за спасителната кампания и да се включим в поставянето на официален световен рекорд, поставяйки маска на супергерой, казват от клуба.

Защо го правим?

България е на 1-во място в Европа по смъртни случаи от мозъчен инсулт. Основната причина е, че хората не разпознават симптомите и не предприемат адекватни и навременни мерки. Правилното медицинско обслужване през златните 3 часа значително намалява риска от тежки последици за здравето и живота. “БЪРЗИ ГЕРОИ 112” е образователна програма за здраве. Насочена е към обучение на деца от 6 до 9 години, защото те прекарват най-много време със своите баби и дядовци, които са в най-рисковата възрастова група на заболяването.

FAST Heroes 112/ БЪРЗИ ГЕРОИ 112 – програма за здравно образование, подкрепена от Lions Club International и Световната организация по инсулт. FAST Heroes 112 / БЪРЗИ ГЕРОИ 112 е световна програма с мисия да обучи децата да предават знания и умения на своите баби и дядовци как да разпознават симптомите на инсулт, за да спасят живота им !

Образователната програма се фокусира върху специалната връзка между децата и техните баби и дядовци, които са най-застрашени от инсулт. Насърчаването на здравното образование от ранно детство е в полза не само за децата, но и за техните семейства, приятели и за обществото.

Ние служим със сърце!

Сподели: