Ангел Русев е европейски шампион, бронзов медал за Джан Зарков

Ангел Русев е европейски шампион, бронзов медал за Джан Зарков

Българи юнаци огласи зала „Арена армеец“ в София след шампионския опит на Ангел Русев в категория до 55 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести. Русенецът показа, че няма болка и няма негов конкурент, който да го спре в тази категория. Заедно с него в същата категория на подиума излезе Джан Зарков, който стана бронзов медалист при дебюта си при мъжете. И двамата получиха подкрепа от трибуните от своите съотборници, личната си треньорка Кръстина Атанасова и председателят на УС са ТСК – Русе проф. Кирил Панайотов.

Перфектни три опита в движението изхвърляне направи Джан Зарков плътно зад който стоеше личният му треньор Радослав Атанасов. 17-годишният русенец закова щангата три пъти над главата си в три перфектни опита на 95, 99 и 102 килограма. Съотборникът му Ангел Русев започна първия си опит с лекота и преодоля безпроблемно тежест от 105 килограма. Последва успешен опит на 109 килограма, който първоначално беше определен за неуспешен от съдиите. След минута обаче те преосмислиха решението си. Третият опит на 111 килограма обаче се оказа неуспешен, след като се „обади“ стара травма в дясното му рамо. Така Ангел спечели „малкия“ бронзов медал в движението, а Джан се нареди на 8-мо място.

Във второто движение изтласкване Джан стана приятната изненада на категорията, записвайки още три успешни опита на 123, 129 и 133 килограма. Това му донесе двубой от 235 килограма и бронзовия медал в двубоя. Ангел Русев направи само един успешен опит в изтласкването на 135 килограма, който той се оказа шампионски и му донесе злато в двубоя. Така с двубой от 244 килограма Ангел се окичи със златния медал.

Сподели: