Андрей Кючуков: Дори и сега, в Трета лига, на мачовете на „Дунав“ има публика, за която биха завидели близо половината отбори в елита

Андрей Кючуков: Дори и сега, в Трета лига, на мачовете на „Дунав“ има публика, за която биха завидели близо половината отбори в елита

На 13-ото заседание на Общинския съвет Андрей Кючуков – журналист от БНТ, представи настоящето състояние на тима и защити предложението от името на „Дунав“. Така отборът бе спасен от обединение на треньори и фенове буквално в последния момент.

Към момента тренират 12 юношески отбора с общо над 300 деца. В мъжкия отбор играят само момчета от Русе на възраст до 18-годишна възраст, като според новото ръководство всички те са изключително мотивирани да играят за своя град и русенската публика.

С това се поставят основите на едно управление, непознато за България и българския футбол като цяло.

Новото ръководство, в лицето на Деян Йорданов и Мартин Цирков имат стремеж да превърнат „Дунав“ в кауза на целия град и спортна емблема на Русе, защото клубът сам по себе си е точно такава.

„Не беше далеч времето, когато този отбор събираше по над 10 000 души на мачовете си на Градския стадион. Дори и сега, в Трета лига, на мачовете на „Дунав“ има публика, за която биха завидели близо половината отбори в елита“ – това добави Андрей Кючуков в своето изказване на Общинската сесия.

Клубът прилага и модерни методи като онлайн продажба на билети и заснемане на двубои с дрон.

Припомняме, че на 28 октомври предстои среща с представители на бизнеса и предприемачеството, целта на която е да се наберат възможно най-много спонсори, които ще подкрепят отбора през следващите сезони.

Сподели:

Още новини от деня