Анита Петкова е вицешампион на националния турнир "Млад Олимпиец"

Анита Петкова е вицешампион на националния турнир „Млад Олимпиец“

На 27 и 28 септември се проведе първия кръг от Национален Турнир “Млад Олимпиец” до 12 години. Домакин бе “Комфорт” Варна.

   Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев заведоха шест състезатели.

   Десет годишните Анита Петкова, Мелиса Неджиатиева, Дзиаин Ванг и Лила Лъвчиева се състезаваха при момичетата. Също на десет години Роан Гочев и Берк Рида играха при момчетата.

   Всички състезатели на “Дунав” преминаха успешно квалификационните групи и се калсираха за втория етап!

   Анита Петкова спечели вицешампионска титла! Жребия отреди тя да срещне на полуфинал Лила Лъвчиева – това на практика осигури сигурен финалист от “Дунав”. Анита спечели с 3:1. На финала тя бе победена от Веда Ниазиева (“Роса – 1″ Попово) с 0:3 гейма. Въпреки загубата играта й бе агресивна и подсказа ,че не е далеч от шампионката. Лила Лъвчиева загуби спора за бронза от Ана Гудеманова “Комфорт”. Дзиаин Ванг победи Боряна Бъчварова (Комфорт) с 3:1 за пето място, а Мелиса Неджиатиева остана осма. С това си класиране момичетата заемат отборно първо място и право на калсиране на Държавно отборно първенство!

   При момчетата Роан Гочев срещна на четвъртфинал вицешампиона Мартин Атанасов (Луковит) и остана осми в крайното класиране. Изненада направи Берк Рида, който надскочи очакванията и се класира единадесети.

   Треньорите съжаляват за отсъствието на още двама състезателя при момчетата по болест  – Никола Гетов и Борис Златев.

   Резултатите на мини-кадетите и мини-кадетките показват ,че школата на клуба работи в правилна посока и младите таланти на клуба са сред най-добрите в България!

  Припомняме ,че клубът набира деца за подготвителни групи от 5 до 8 годишна възраст

Сподели: