Анита Петкова с два медала от държавното по тенис на маса за девойки

Анита Петкова с два медала от държавното по тенис на маса за девойки

От 25 до 28 април се състоя държавното отборно и индивидуално първенство за юноши и девойки до 19 години. 

СКТМ Дунав Русе и УСШ Русе бе представен от Анита Петкова /16г/, Елица Аспарухова /16г/, Дзиаин Ванг /15г/ и Лила Лъвчиева 15г/.

В отборната надпревара момичетата на треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев бяха в група с Юнак /Ардино/, ОСК Две Могили и ЦСКА /София/.

Срещу „Юнак“ русенки загубиха с 1:3 като единствено Петкова записа престижна победа. Момичетата на Ардино по-късно станаха и държавни шампионки.

Победа с 3:2 Дунав направи срещу ОСК Две Могили. Анита Петкова записа две победи, а Лила Лъвчиева в решителния пети мач победи Давидова с 3:2 и 11:9 !

В пряк двубой за излизане на полуфинал се изправиха ЦСКА и Дунав. Отново две рутинни победи за Анита Петкова! В третата среща Лъвчиева водеше с 10:7 в петия гейм,но с много малшанс тя не успя да затвори мача. В петия решителен двубой Ванг отстъпи на Спасова с 3:1 и с това русенки изпуснаха медалите.

В индивидуалната надпревара Дзиаин Ванг спечели своята група! В основната схема тя игра срещу националната състезателка до 13 години Енчева. Ванг поведе с 6:0 в първия гейм и го загуби. Във втория имаше два пъти геймбол, но не успя да завърши няколко удобни топки и отстъпи в крайна сметка с 0:3 гейма.

Елица Аспарухова показа израстване и добра игра, но поради контузия не успя да излезе от своята предварителна група.

Лила Лъвчиева завърши втора в групата си и след чиста победа над Йоанна Кирилова влезе в първите 32. Там след оспорван мач загуби от опитната Ирина Дочева.

Анита Петкова без проблеми спечели своята предварителна група.  След победи над Симонян и Ниязиева тя стигна четвърфинал. След страхотен мач, Анита отстъпи на Цветелина Георгиева – бъдещата шампионка, с 2:3 гейма. Анита бе на прага да сътвори сензация, като се има предвид ,че Георгиева е три години подред шампионка до 19 години!

На двойки девойки Аспарухова/Лъвчиева и Ванг/Вълчанова след победи в предварителни кръгове влязоха в основната схема. В тази дисциплина Анита Петкова за поредна година си партнира с Дея Милтанова от „Марек 76“ /Дупница/. Те бяха спряни на полуфинал от шампионската двойка на Ардино Георгиева/Мутлу.

При смесените двойки Анита заедно със Стефан Димитров от „Марек Дигеста“ Дупница след четири победи отново стигнаха да полуфинал! За съжаление отново Мутлу от Ардино, заедно с Величков спряха нашето момиче.

 Припомняме ,че в този състав русенки играха и при жените и се изкачиха в А група! Петкова, Аспарухова,Ванг и Лъвчиева показват развитие през целия сезон!

Ръководството на СКТМ Дунав Русе изказва благодарности на г-жа Нина Крушева от Доминекс Про и г-н Петер Грунд от Екогалваник за оказаната подкрепа!

Сподели: