Аннализа Д`Агосто: Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град!

Аннализа Д`Агосто: Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град!

На 16 ноември от 19.00 часа в Доходно здание русенци ще имат възможността да чуят Аннализа Д`Агосто, сопран от Италия, която ще изпълни ролята на Лиу в операта на Пучини „Турандот“.

“Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град! Имам много приятели в Русе, които обичам изключително много и ги смятам за свое второ семейство. Това, че тук е сестра ми Мария Д`Агосто /сценичен дизайнер на Русенска опера/, която се омъжи за русенец, цигулар в оперния театър, е още една причина да обичам този град. Намирам го за много приветлив и красив. Когато съм тук се чувствам като у дома си!

За втора поредна година ще празнувам рождения си ден в Русе, и това ще бъде наистина специално, защото не само ще съм заобиколена от моите приятели тук, но и ще дебютирам като артист в прекрасната Опера на този град!

Изключително съм щастлива да интерпретирам ролята на Лиу от операта “Турандот”, дебютна за мен и много сложна, но работата по нея ми даде толкова емоции! Лиу е чувствителна жена, изпълнена с любов, която се бори за нея, докато не посяга на живота си. Това е нещо наистина много трогателно и нейното пеене, сладко и ефирно в началото, се трансформира в сила и решителност накрая.

Когато ми предложиха тази роля, трябваше да работя много, за да ѝ предам точните емоционални нюанси и се надявам да успея да извая същността на героинята си!

Благодаря на директора на Държавна опера – Русе Пламен Бейков за предоставената възможност да се изявя на русенска сцена!”

Билети за събитието можете да купите на каса Опера или онлайн: www.ruseopera.com

Сподели: