Антони Христов

Антони Христов, бивш арт директор на PIXAR Studios, ще се срещне с креативни млади хора от Русе

Директорът на ARC Academy, г-н Антони Христов, който е бил дългогодишен арт директор на PIXAR Studios, отправя покана за среща на 8 септември 2020 към всички креативни хора в град Русе, които се занимават или искат да се занимават с развитието на гейминг – от разработването на персонажи до 3D моделиране и дизайн – и желаят да получат необходимите знания за това или да наградят вече получите.

Желаещите да се включат в срещата трябва да носят своето портфолио на физически или електронен носител. Г-н Христов ще запознае записалите се участници с дейността на ARC Academy и ще отговори на техни въпроси.

Една от възможностите, които в момента Академията предлага с помощта на Фондация “Америка за България” и Токуда Банк е всеки приет в една от двете програми на ARC Academy – “Game Dev Fundamentals” или “Game Dev Advanced” да кандидатства за студентски кредит “Твоето бъдеще в България”. 

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите са да бъдат приети в една от двете посочени програми и да нямат друга текуща стипендия към Академията. Фондация “Америка за България” ще погасява 20% от кредита за всяка една година, в която кандидатът остане да работи в България. Ако остане в България повече от 5 години, 100% от кредита ще бъде погасен. Единственото, което кандидатът плаща, е лихвеният процент, който е 6% на година или 180$.

Game Dev Fundamentals дава възможност за започване на кариера в творческата индустрия. Програмата е подходяща за хора с малък опит и запознава студентите с дисциплини, които са реални позиции в гейм студиата –  концептуално изкуство, моделиране, дизайн на персонажи и среда.

Game Dev Advanced е програма, насочена главно към хора, които вече имат опит в някои от областите на гейм индустрията – гейм енджинс или 3D моделиране и желаят да усъвършенстват знанията си. Преподавателите са практици с дългогодишен опит, които работят за едни от най-големите гейм студиа, което им позволява да споделят своите актуални практически знания и опит със студентите в програмата.

Желаещите да се запишат за участие в срещата с г-н Антони Христов на 8 септември 2020, трябва да изпратят е-мейл на hrda@smebg.net. Местата са ограничени.

Сподели:

Още новини от деня