почистване апартамент

Апартамента: как да го поддържаме чист?

Поддържането на апартамента чист и подреден може да бъде предизвикателство, когато имате натоварен живот. В края на дълъг ден почистването на кухненския под или прибирането на прането е може би последното нещо, което искате да направите. За съжаление, колкото повече отлагате почистването, толкова по-разхвърлян става апартамента ви. Тези съвети ще ви помогнат да поддържате дома си чист и ще ви дадат повече време за нещата, които ви харесват най-много.

Следвайте правилото за 15 минути!

Може да нямате енергията да чистите час или два, след като се приберете от работа, но вероятно можете да се справите с 15 минутно чистене. Всяка вечер настройвайте таймера на телефона си, след това  за 15 минути въведете ред в дома си на основните позиции.

Някои хора предпочитат да посветят 15-минутния си период на различна задача всяка вечер. Една вечер те могат да пуснат пералнята, докато следващата вечер може да бъде посветена на миене на кухненския под и почистване на печката.

Възползвайте се от технологиите!

Поддържането на апартамента ви чист и подреден е много по-лесно, когато се възползвате от най-новите постижения в технологията за почистване. Ако рядко имате време за прахосмукачка, помислете за закупуване на робот прахосмукачка. Те са идеални за килими, плочки и ламинати – могат да бъдат настроени да работят, докато спите или сте на работа. Те дори могат да се управляват дистанционно с вашия смартфон.

Почистете идеално дори по-отдалечените места!

Вашият дом може да не е толкова чист, колкото изглежда, ако се съсредоточите само върху зоните, които виждате. Преместете мебелите, почистете праха от пода и щорите и не забравяйте от време на време да почиствате с прахосмукачка гърба на хладилника. В допълнение към почистването на тоалетната отвътре, не забравяйте и за външността. Микробите и мръсотията, които се натрупват около основата, често се пренебрегват по време на почистване.

Купете изключително голям кош за пране!

Ако кошът ви е твърде малък, дрехите са склонни да се разпилеят върху пода. Може да предотвратите проблема, като закупите изключително голям кош, който предлага достатъчно място за една седмица мръсно пране.

Направете си график за почистването на апартамента!

Лесно е да пренебрегнете малките детайли, когато бързате, а като имате график за чистене – няма да пропуснете детайлите. Създаването на график за почистване, който изброява всяка задача за всяка стая в апартамента, ще ви помогне да сте сигурни, че няма да пропуснете ключова област.

Нещо като обобщение…

Трудно е да поддържате апартамента си чист, ако е твърде голям. Но пък винаги може да бъде решен въпроса с хигиената при правилна организация. Чистотата на жилището е важна, когато то се продава или отдава под наем. Така това ще способства за по-лесно осъществяване на сделката.

Сподели: