имот русе

Апартамент с интериор за мъже в спалнята

Апартамент с интериор за мъже в спалнята преди всичко се свързва с: практичност, комфорт, функционалност и минимализъм. В същото време модерната мъжка спалня е уютна, практична и стилна. Това е истината! Сред характерни черти на интериора на мъжката спалня са:

  • неутрални сдържани тонове в повърхностната обработка;
  • простотата на формите;
  • строги линии в дизайна;
  • висококачествено и внимателно планирано осветление.

Въпреки факта, че мъжката спалня най-често е с минималистичен интериор, то тя има всичко необходимо за релакс: меки ъгли и големи легла, компактни, но просторни системи за съхранение, рафтове и шкафове.

Интериорът на спалнята на мъжа не е лишен от декоративни елементи. Той ги избира и съчетава по своя вкус и предпочитания. Те обикновено са от метал, камък, кожа, дърво.

2023 – какво ново в апартамента с интериор за мъже в спалнята

Ето какво съветват интериорните дизайнери!

  • Еклектичен стил

Еклектичният стил често се използва за декориране на спалнята за мъже. Той е подходящ за смели мъже. Определено съчетава дизайнерски техники и форми от различни исторически епохи, не предполага строги, ясни правила. При него се комбинират както близки, така и напълно противоположни дизайнерски идеи. Но все пак е нужно са бъдат хармонично комбинирани в цветови схеми. Идеалните цветове за еклектична мъжка спалня са: от жълто, зелено, синьо, розово и бежово.

  • Индустриален стил

Този стил е особено обичан и търсен от мъжете. Не остарява и през 2023 г. и е силно търсен. В този случай се ползват елементи като: камък и метал в стените. Той гарантира функционалност и простота, достатъчно свободно пространство и необработени повърхности. Използва се основно студена палитра с фрагментарно използване на приглушени меки нюанси. Обичаните цветове тук са сиво и кафяво.

  • Хай-тек стил

Студеният хай-тек стил е по вкуса на истинските мъже. На пръв поглед интериорът изглежда неудобен, но с правилното използване на текстури, цветове и декоративни елементи се преодолява това впечатление. Централният елемент е леглото, около което се оформя всичко останало. Използват се нюанси на графит, шоколад, бежово, сиво, бяло и черно. Като предпочитани материали за този стил се открояват следните: естествен камък, хромирана стомана, огледала, бетон, стъкло.

  • Стил лофт

Стилът лофт се появява през 50-те години на ХХ век в САЩ. Буквално 10 години по-късно стилът на бедните става елитен. Стилът лофт се отличава с грубост и бруталност, функционалност и практичност, свобода и комфорт. Ясно е, че тези неща се харесват  от мъжете.

И в края следва да отбележим: Изборът на интериорен стил за мъжката спалня за 2023 година е сложен.  По тази причина е необходим подготвителен етап, който включва проучване на  модните тенденции през тази година. Това позволява да изградите своя преценка за приоритети в дизайна на това помещение.

Сподели: