саксия цевтя

Апартамент с цветя на прозореца

Време за прочитане: 2 мин.

Ако обичате да отглеждате цветя, то може да се занимавате с любимото си хоби и през зимата. Всички вече засадени цветя растат безопасно в саксии, правят стаята стилна и не изискват много поддръжка.

Но все пак, ако искате да имате красиви цветя на перваза на прозореца, то трябва да полагате за тях специални грижи. Както и да имате повече фантазия, за да оформите истинска мина-градина. Ако тя е конструирана правилно, то тя създава радост в дома и буди възхищението на гостите.

Има ли правила за отглеждане на цветя в апартамент?

Условията за отглеждане на мини-градина са същите като при големите екземпляри. Но ето една оригинална идея:  можете да поставите малки растения във всичко: в стара кутия за кафе, в малка тенджера, която вече не се ползва, , в широка стъклена ваза, в чаша за чай или кафе … Във всеки случай градината ще украси стаята и ще добави нотка на очарованието в стил Прованс в нея.

Почвата около растенията в мини цветното легло може да бъде украсена с фин пясък, камъчета с различни размери. Изборът зависи от цялостната концепция на интериора в стаята.

Ако сте избрали широк контейнер за вашата растителна композиция, можете да сложите малки декоративни фигурки сред камъчета.

Полезен съвет!

Намерете разумен баланс между самите цветя и броя елементи, които искате да добавите към тях.  Основно тук са цветята, не слагайте прекалено много предмети, които ще скрият красотата на малката градинка.

 Свежи идеи за поставянето на цветя на перваза в на прозореца.

 В една по-голяма саксия можете да поставите няколко вида растения, например, различни видове кактуси.

 Артистично комбинирайте саксии с различни размери в една живописна група и засадете растенията на различни нива.

 Уникална градинка се постига със засаждането на билки и подправки като босилек, мащерка, салвия и т.н.

 Комбинирайте ярък кротон, миниатюрна мандарина и красула.

Начинаещите градинари миниатюрни могат да създадат първата си кактусова градина. Тя има много плюсове: лесни са за засаждане, рядко трябва да се поливат, няма да се налага да се пресаждат. Освен може би, ако не искате да пресадите отглеждания екземпляр в отделна саксия, а на негово място да сложите ново „бебе“. Цъфналите кактуси ще украсят перваза на прозореца ви.

Никога не  е късно да опитате да си направите цветен оазис от цветя на прозореца.

Сподели:

Още новини от деня