АРТ ЕРОЗИЯ - графити и музика тази вечер

АРТ ЕРОЗИЯ – графити и музика тази вечер

В рамките на Нощ на музеите’21 Художествена галерия-Русе организира едно малко по-различно събитие организирано в духа на световната тенденция за активност на музеите и галериите навън, която пък е застъпена в търсене на нови и непосредствени канали за общуване на авторите с публиката. Дигиталното е навсякъде около нас и така ще бъде, а физическата близост е това от което все повече имаме нужда.Събитието събира 9 професионални художници, диджей и класически музикант в изследване на онази творческа среда, чрез която да се потърси и намери пулса на арт сцената в града.

Александър Симов
Никол Христова
Мартин Петров
Георги Белчев
Горан Памуков
Нина Ковачева
Ганчо Ганчев – GANA
Павел Калоянов – EPIK
Велизар Йорданов
DJ Влади Станчев
Павел Пенев – обой

Името на събитието „Арт ерозия“ не е случайно и то идва да засегне широко известни проблеми, както свързани с историческото и културно наследство, изразено в рушаща се инфраструктура, така и проблеми на съвременната среда, общност и събирателни точки. Te биха дали правилния различен поглед и позиция спрямо това, което сме били, сме и искаме да бъдем в бъдеще.
Освен всичко друго, ерозията като понятие определя значима промяна в средата, така че неимоверно да формира нова, която да стане определяща за тези, които са свързани с нея като активни елементи, участници или въвлечени, но с общата идея за задружност и взаимосвързаност.

Сподели: