Арт салон „Любов и вино“ представя изложба живопис на Николай Караджов

Арт салон „Любов и вино“ представя изложба живопис на Николай Караджов.Тя ще бъде открита на 11 февруари от 18 часа в Доходното здание.

Независимо дали го осъзнава или не, всеки творец се старае да постигне пълна хармония в творбите, които създава. През годините усилията на Николай Караджов са да изгради своя система от пластични принципи, която следва в творческия процес. Тези принципи еволюират във времето, променят се в стремежа на художника да бъде адекватен на самия себе си и да е в хармония със себе си.

Николай Караджов е роден на 08 август 1950 г. В село Малчика, област Плевен. През 1975 г. завършва Художествената Академия – специалност Живопис. От 1976 г. участва активно в художествения живот на България. Представя картините си в многобройни самостоятелни изложби както в страната, така и в чужбина.

Творби на автора притежават: Националната художествена галерия, много галерии в страната, както и частни колекции в България, Гърция, Сърбия, Турция, Австрия, Германия, Белгия, Норвегия, Дания, Холандия, Обединено Кралство, Съединени Американски Щати, Бразилия, Аржентина, Венецуела и много други

Сподели:

Още новини от деня