Асоциация за изкуство и младежки инициативи „Студията“ ще представи спектакъла „Искам да кажа…„ на 16 февруари

Асоциация за изкуство и младежки инициативи „Студията“ ще представи спектакъла „Искам да кажа…„ на 16 февруари

Асоциация за изкуство и младежки инициативи „Студията“ ще представи спектакъла „Искам да кажа… „ по Алън Ейкбърн. Това ще стане на 16 февруари от 19 часа в Кукления театър – Русе.
Представлението е с участието на Ивета Маринова и Мартин Пашов, актьори от Държавен куклен театър – Русе.„ Искам да кажа…“ е драматично -куклено представление по мотиви от бляскавата комедийна миниатюра на английския драматург Алън Ейкбърн „ Разговор парка“ в превод на Искра Николова.

Спектакълът се занимава със стремежа и невъзможността ни да постигнем успех в общуването помежду си. Героите се срещат на една пейка в парка и се опитват да споделят живота си, но за съжаление са смешно-тъжни в този свой опит. А какво би станало, ако човека с когото искаме да говорим откликва на нашите очаквания , а не е затворен единствено в собствените си проблеми. Какво би станало ако чуваме, когато ни говорят, ако ни чуват, когато говорим. Дали няма да станем по-добри и обичащи… В идеалния свят на мечтите ни ние сме свързани със себе си, с другия, с живота.

Спектакълът съчетава бляскавата работа на актьорите в изграждането на характерите,майсторско владеене на импровизирани кукли и пластика.

За своя свят на мечтите ни разказват актьорите: Атанас Димитров, Дияна Георгиева, Валентин Митев, Ивета Маринова и Мартин Пашов.

Постановка – Светослав Добрев


Пластика – Диана Досева

Времетраене: 1ч.10 мин.

Сподели: