"Астра Биоплант" получи наградата за лидер в сектора на горивата от шестнадесетото издание на класацията "Най-големите български компании" на вестник "Капитал"

„Астра Биоплант“ получи наградата за лидер в сектора на горивата от шестнадесетото издание на класацията „Най-големите български компании“ на вестник „Капитал“

„Астра Биоплант“ получи наградата за лидер в сектора на горивата от шестнадесетото издание на класацията „Най-големите български компании“ на вестник „Капитал“. Церемонията се проведе в резиденция „Лозенец“ на 8 септември. Призът бе връчен на търговския директор на „Астра Биоплант“ Деян Станков от Александър Миланов, управител на „BMW България“.

„Астра Биоплант“, производител на растителни масла и биодизел, е създадена през 2007 г. и за миналата година е трета по оборот сред всички фирми в България. Приходите й за 2021 г. възлизат на 3.34 млрд. лв., а печалбата е 227 млн. лв. Заводът е част от русенската група „Булмаркет“, която има три компании в топ 20 на големите в горивата.

Сподели: