Общинският съветник Траян Тотев пита кмета кога ще завърши ремонт на настилката до блок 30 в ж. к. „Дружба“ 3

Асфалтиране пред блок 30 в кв. „Дружба 3“ ще има след приключване ремонта на уличната мрежа в Русе

Общинският съветник Траян Тотев пита кмета кога ще завърши ремонт на настилката до блок 30 в ж. к. „Дружба“ 3Общинският съветник от групата на „Патриотите – ВМРО, Глас народен“ Траян Тотев припомни на кмета на Община Русе негов ангажимент от преди три години.

През 2015 година живеещи русенци в блок 30 в ж. к. „Дружба“ 3 се обръщат към Пламен Стоилов с искане да бъде изцяло ремонтирана уличната настилка пред блока им. Тогава от ОП „Комунални дейности“ извършват оглед на мястото, като установяват че в действителност настилката се нуждае от подмяна.

Почти три години по-късно нищо от поетите пред русенци ангажименти не е налице. Това подтиква живеещите там да предприемат нова стъпка, като през април тази година организират подписка, която депозират в Община Русе.

От отговорът на кмета Стоилов става ясно, че пътната мрежа в Община Русе е изключително амортизирана. Обещаният през 2015 година ремонт може да се случи едва след като бъдат приключени текущите към момента мащабни реконструкции из целия град, като за това се ползват европейски средства, както и одобрен от общинските съветници кредит на стойност 10 млн. лева.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"