имоти русе двойка без любов

А може би любовта е хлопнала вратата зад себе си…

Много двойки са в любовна връзка, но постепенно страстта изчезва. Понякога любовта напълно се изпарява, но остава само един навик. Дългосрочните отношения провокират много предизвикателства за нас, които трябва да бъдат преодолени. За съжаление не винаги успяваме да го направим по най-добрия начин. В резултат на това животът ни става неприятно скучен. Започваме да се питаме дали наистина обичаме партньора си или не.

Постепенно връзката започва да губи своята магия. В началото сме някак вдъхновени, но с течение на времето нещо не върви. На този етап съществува риск единият или и двата партньора да продължат отношенията си по едни рутинни релси.

Искате ли да разберете каква е връзката ви – дали е любов или просто вече е навик?

  1. Дразни ви всичко, което другия прави.

Обърнете внимание на тази стратегия. Задайте си един въпрос. Защо ми досаждат много неща, които на пръв поглед изглеждаха някак незначителни в човека до мен? Той/ тя хрупа, оригва се силно, докато яде, забравя да направи някои покупки, не си подрежда нещата… С други думи, всичко, което прави, просто дразни. След това трябва сериозно да помислите дали искате да бъдете с този човек или не. Това е най-добрият вариант. Ако не, животът ви ще бъде изпълнен с отрицателни емоции. Няма да има любов в отношенията ви, ще си живеете двамата по навик.

  1. Не искате да правите нещо заедно.

Може би искате да отидете на море заедно в чужбина? Но идеята да направите това с партньора си ви потиска. Тогава си фантазирате различни оправдания, само и само, за да отидете сами. Ако нещо подобно се случи с вас, тогава има сериозен проблем във взаимоотношенията ви. Не сте сигурни, че искате да прекарате цялото си свободно време с партньора си? Възможно е да продължите връзката си по навик. Любовта е останала в миналото. Може би вече сте престанали да виждате в този човек вашият идеал. Просто не го обичате.

  1. Автоматично казвате „ОБИЧАМ ТЕ“!

„Обичам те“ са специални думи. Те стават още по-специални, когато сме изпълнени с истинска любов. Тази фраза престава да бъде ценна, когато я казваме машинално.
Тоест без желание.  Но пък фразата е лесна и ако не я кажете, се страхувате, че липсата на тази фраза може да предизвика дискусия или кавга. Ако това е така, в отношенията ви вече няма любов. Те продължават рутинно.

  1. Не изпитвате желание да имате сексуални отношения.

Интимният живот е важен аспект на връзката. Ако с течение на времето сексуалните отношения на партньорите се подобрят, това означава, че между тях има близки отношения. Ако моментите на интимност стават рядкост и вие правите секс, защото това е по подразбиране, то е напълно възможно да няма повече любов в отношенията ви.

Остава само призрака на любовта в леглото.

Сподели: