„А сега накъде“ – събитие от студенти за ученици организира Младежкият дом в Русе

„А сега накъде“ – събитие от студенти за ученици организира Младежкият дом в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

„Можеш да се реализираш успешно и в България, в Русе“. Това споделиха пред русенски ученици студенти от различни краища на Европа и страната ни. По време на събитието, организирано от Общински младежки дом Русе, студентите станаха своеобразни лектори и споделиха личните си впечатления от различните специалности, университети, начин на обучение, кандидатстване, студентски живот и възможности за развитие у нас и в чужбина.

Младежите представиха разликите в обучението по право в България и Великобритания, съпоставиха приложните и изследователските университети в Холандия и разказаха за специалността международен бизнес в престижен университет в Хамбург.

Своя опит споделиха и студентите от Русенския университет в специалностите „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Право“, „Растениевъдство“, „Компютърни системи и технологии“ и учещи в катедра „Промишлен дизайн“. Представено бе и обучението по изобразително изкуство във Великотърновския университет, по медицина и икономика в университетите във Варна, по право в УНСС, по психология и логопедия в Нов български университет, както и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

Съветът на младите русенци към техните връстници е „Каквото и да избереш, където и да учиш, трябва да го правиш с желание и мотивация“. Те са убедени, че активното им участие в младежки дейности и проекти като ученици им е помогнало да кандидатстват в желания университет, да участват в студентското му ръководство, да си намерят добра работа или да спечелят стипендия.

 Срещата се реализира със съдействието на миналогодишния председател на Младежкия парламент Елена Михайлова, а желанието на организаторите е такива събития да се случват ежегодно, като се надяват в най-скоро време на тях да могат да присъстват все повече ученици.

Сподели:

Още новини от деня