Бабинден честваха днес в Община Бяла

Бабинден честваха днес в Община Бяла

По стара българска традиция днес Община Бяла, Народно читалище „Трудолюбие 1884“ и отделение по акушерство и гинекология към МБАЛ „Юлия Вревска ЕООД“- гр. Бяла съвместно отбелязаха Бабинден. Това е  красив празник, съхранен през вековете от нашите прадеди, на вълшебството и вярата от раждането на нов живот.

С икона на Св. Богородица с младенеца Кметът на Общината г-н Димитър Славов посети и поздрави всички лекари и акушери в отделението с пожелание за здраве, бодрост и по-спокойни бъдни дни. Г-н Славов изрази своята благодарност и възхищение от неуморния труд на лекарите, акушерите и медицинските сестри, отплата за който е  благодарността на майките и  радостта на най-малките жители на Бяла и техните семейства!

Традиционният обреден ритуал по случай Бабинден продължи пред НЧ „Трудолюбие1884“. На ритуала присъстваха представители от АГ отделение, служители на общинска администрация, целият екип на читалището, жители и гости на града.

За приветствие бе дадена думата на главната акушерка на отделението г-жа Светла Даскалова. В приветствието си тя сподели, че през изминалата година в отделението са родени 172 здрави деца, в това число и 3 двойки близнаци. 

Сподели: