"Бадер България Мениджмънт" настанява производството си в бившия "Техномаркет Европа" срещу Спортното училище

„БАДЕР България“ получи сертификат клас „А“ за производството си в Русе

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов подписа три сертификата за инвестиции по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 8.3 млн.лв., които ще разкрият близо 300 нови работни места. Две от инвестициите на „Фармалекс България” и на „БАДЕР България“ получават сертификат клас „А“, а третата инвестиция на „РОК 7” ЕООД – сертификат клас „Б“.

Министър Борисов посочи, че според предварителните данни през третото тримесечие на годината инвестициите започват да се възстановяват. По думите му растежът им в структурата на БВП през третото, спрямо края на второто тримесечие е  4.3 на сто в реално изражение. Икономическият министър подчерта, че по данни на международната инвестиционна позиция на България поддържана от БНБ, ръстът на инвестициите за последната година е 1 млрд. евро, а от началото на мандата на правителството – 6 млрд. евро.

Инвестицията на „БАДЕР България“ е за  производство на тапицерии за автомобилната индустрия, което ще се реализира на територията на община Русе. Проектът е в размер на 1 500 000 лв., като чрез него ще бъдат разкрити 180 нови работни места. „БАДЕР България ” КД е част от световния лидер в производството на автомобилен интериор – БАДЕР ГРУП ГМБХ КД, със седалище в Германия. Компанията е лидер в производството на кожа за автомобилния пазар има над 11 300 служители в 15 модерни съоръжения, разположени на 5 континента. Инвестиционният проект е свързан със създаване на предприятие за шиене на автомобилен интериор.

Сподели: