Балетният спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“ ще бъде представен и в Свищов

Балетният спектакъл по известната приказка на Братя Грим „Снежанка и седемте джуджета“ ще бъде представен от балетната трупа на Държавна опера – Русе на 11 април от 18 часа в залата на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ – Свищов. Световната премиера на това произведение се състоя на сцената на Русенска опера през ноември 2015 година. Музиката е дело на проф. Александър Йосифов, а хореографията на примабалерината Силвия Томова. Приказните костюми са дело на Първолета Чавдарова – Летиция. Сценарист и сценограф е художникът Иван Токаджиев.
Произведението се отличава с мелодичност, много персонажи, а всеки от участващите в него има възможност да прояви своята артистичност и собствено мислене.

Красивите приказни костюми са направени така, че да допринесат за доброто настроение на артисти и публика. Деца и възрастни ще се потопят в магическата атмосфера и ще си припомнят образите на Снежанка, Принца, Кралицата, седемте джуджета, Ловеца и останалите персонажи от познатата на всички история на братя Грим.

Участват солистите: Цветелина-Катрин Иванова, Масаки Такада, Мизуки Хигашино, Детелина Кремакова, Михаил Дамянов, Христо Ангелов, Мария Николова, Шардей Матюс, Джейкъб Хорнсей, Ирена Барбукова, Деан Добрев, Моника Илиева, Ерин Краули, Грета Георгиева, Токо Татекава, Христо Добрев и кордебалет на Държавна опера – Русе

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"