балет импулс

Балет „Импулс“ изпрати със спектакъл своите абитуриентки

Време за прочитане: 2 мин.

Със спектакъл „Шоуто трябва да продължи“, с участието на ТС „Импулс“, Мирела и Пресияна Димитрови и мажоретен състав „Екстрийм“, бяха изпратени шест абитуриентки от Балет Импулс – Мери-Ан Савова, Ванина Басарболиева, Румина Минчева, Донияна Стефанова, Леда Христова, Мирела Якова, а седмата абитуриентка беше Мирела Димитрова.

Хореографията на спектакъла е на Петя Бонева Николова, Вероника Миланова и Лора Петрова, те са и репетитори на балета. Сценарият и сценичната адаптация са на Мариан Савов. Спектакълът беше в стил Бродуей и включваше танци, подготвени специално за повода, други танци, с които момичетата са се представяли в различни конкурси, а също Кан-Кан, Мулен Руж, Бурлеска. Спектакълът беше изграден и върху текстове – визитки за всяко едно от момичетата, в които те свободно споделят за първата среща с ТС „Импулс“, за това колко много им е дала работата в балета – като дисциплина, приятели, пътувания, както и за своите мечти, страхове и надежди. Между девет и тринадесет години е времето, което всяко от момичетата е отдало на изучаването на танцовото изкуство в балет „Импулс“. Песните на Мирела и Пресияна Димитрови, звучаха в прекрасна симбиоза с танците в спектакъла и на фона на мажоретен състав „Екстрийм“. Мирела също е абитуриентка тази година , певческата и кариера започва от Общински младежки дом, а нейното присъствие в културния му афиш и концерти е постоянно.

Спектакълът завърши с много цветя, сълзи, поздравителни адреси и пожелания. Директорът на Общински младежки дом Красимира Николаева връчи на момичетата и плакети, които да отбележат тяхното завършване и напускане на репетиционните зали, с пожелание вятърът в живота им да е винаги попътен. Тя сподели, че за всички е видно колко много им е дала работата и школовката им в Общински младежки дом и в частност студио Импулс, за сформирането им като личности и развиване на качества като екипност, отговорност, отдаденост.

След толкова дългогодишно присъствие и обучение, шестте изявени момичета наистина могат да сформират майсторски клас по балет. Макар, че почти никоя от тях няма да продължи с изкуството на танца, нивото за поколенията, идващи след тях в Балет Импулс, вече е многократно завишено, а в погледите на младите попълнения си личи истинско възхищение. И ние всички им пожелаваме танцът на живота да продължи за тях, така както те са си пожелали.

Сподели:

Още новини от деня