Беатрис Петрова от 2в клас в СУЕЕ спечели първа награда в раздел поезия в националния етап на международен ученически конкурс „Зелена планета

Фондация „Устойчиво развитие за България“, съвместно с Руския културно-информационен център и Националния дворец на децата проведе ученически конкурс „Зелена планета”, който бе включен в Националния календар на МОН за изяви на децата и учениците. Награждаването се осъществи на 26.06.2018г. /вторник/ в 14.00 часа в Руския културно-информационен център, София, ул. „Шипка“ №34, Кинозала.

В раздел „Поезия“, част от „Природата и съдбата на хората” – литературен конкурс „Добри дела“ беше наградени Беатрис Петрова – ученичка от 2в клас в Средно училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“ в град Русе. Малката поетеса спечели Първа награда в националния етап на Международния конкурс „Зелена планета“. Тя се включи с две свои стихотворения „Есен“ и „Бетина“. Ученичката получи Грамота, медал и малък подарък от организаторите. В конкурса бяха отличени и учителите, чиите ученици са получили призови награди. Заедно с Беатрис Петрова беше наградена и нейната учителка Анелия Иванова – старши учител в начален етап на основно образование в СУЕЕ, с Грамота за подготовка на ученици за националния етап на Международния конкурс „Зелена планета“ и книга със стихове на поета Матей Шопкин, които не са пуликувани в други книги до този момент.

Между десетте раздела на конкурса, публиката имаше удоволствието да се наслади на прекрасни детски вокални и танцови изпълнения – индивидуални и групови.

Есен

Есента навъси чело,
спусна се мъгла
и заплака тъжно
старата върба.

Плачеше за свойте листи
и за пустите гнезда,
от които веселите птички
отлетяха на ята.

Те заминаха на юг,
за да търсят топлина,
ала тя си знае – щом дойде пролетта
ще се завърне радостта.

——————

Бетина

Имам си бяла снежинка,
подари ми я моята стринка.
С розово носленце,
с пухено опашленце,
моето детенце-
непослушното котенце.
Никак не ме слуша,
но иска да я сгуша.
Скъса ми пердето
и се скри в мазето.
Никак не ме слуша,
тази малка хитруша.
Търсихме я всички-няма я Бетина!
Извенъж я виждам-спи, при топлата камина.

Автор: Беатрис Петрова – IIв клас

Сподели:

Още новини от деня