дом възраждане

Без промяна остава епидемичната обстановка в дом „Възраждане“

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хора „Възраждане“ остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

Обитателите от дома, преборили коронавирусната инфекция, са 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на социалното заведение. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Припомняме, че през вчерашния ден от Университетска болница „Медика Русе“ с по два отрицателни PCR теста бяха изписани две жени на 81 и 86 години.

Пет обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Понастоящем на болнично лечение се намират други пет от обитателите на дома.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня