одмвр русе лого полиция мвр

Беленчанин хванат да кара в Русе пиян, без книжка и без редовни документи

В сектор „Пътна полиция“ е образувано бързо производство срещу водач на автомобил, управлявал в нетрезво състояние. Около 22:20 часа на 8 септември, в гр. Русе на ул. Чипровци е бил спрян за полицейска проверка лек автомобил БМВ с русенска регистрация. В хода на последвалите полицейски действия е станало ясно, че водачът е 68-годишен мъж от гр. Бяла, който не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон, а колата не е преминала технически преглед и няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Мъжът лъхал на алкохол и е последвала проба с техническо средство, която е потвърдила това, като уредът е отчел 1,32 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

На 68-годишния е съставени актове за установяване на административно нарушение – затова че управлява моторно превозно средство под въздействието на алкохол, не носи свидетелството за управление на моторно превозно средство и контролния талон към него, както и че управлява моторно превозно средство без преминат годишен технически преглед и без да има сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Сподели: