Библиотечни съкровища и рождени дни

Библиотечни съкровища и рождени дни

Променливото лято – с много слънце и много дъжд през юли, е заредено със също толкова емоции в Детския отдел на библиотеката. Заедно с природните закачки на русенското небе, децата ще го запомнят и с незабравимите случки и събития, в които се раждат нови приятелства, нови открития и нови познания за света.

Прибавяме и това, че през цялата ваканция групите работят по два интересни проекта: „Търсачи на знание“, финансиран от Общинска фондация „Русе град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт”, както и по програмата „Силата на знанието“, която реализираме с Фондация „Глобални библиотеки – България”.

Библиотечни съкровища и рождени дни

Освен креативната ваканционна програма чрез забавление, през часовете, в които малките приятели на библиотеката са заедно, те имат прекрасната възможност да правят и други интересни открития. Сполучливо именуваните от тях „летни библиотечни съкровища” им предлагат срещи с най-малката и най-голямата- като размер и като съдържание- книга; или знание за това какво могат да им разкажат т.нар. „нови книги с очила”. За още по-изобретателните са преживяванията с интерактивните книги-игри, от които после групите моделират свои, авторски забавни игри и надпревари: „Познай животните”; десетминутно предизвикателство за остроумните с географски приключения под кодовото название „Опознай света“ И още: игрословици, споделени забавни, но добре измислени истории; рисунки с пръсти и светещи бои. Емоционално преминава и сръчното сглобяване на малка палатка, в която става още по-весело, когато си вътре с приятели.

За доброто физическо здраве и спортната форма на малчуганите е подготвен професионално подреден комплекс от подвижни игри с топки, обръчи, ластик, федербал, теглене и разплитане на въже- тези надпревари позиционират по нов начин равновесието в умствено и физическото им натоварване. В Детския отдел отпразнувахме и рождения ден на чаровната Мариела. Тя реши да отбележи по нестандартен начин своя празник и да го сподели с новите си приятели в библиотеката. А мястото беше наистина специално- арт-пространството на „Галерия Библиотека”, където децата се забавляваха с видео, музика, танци и лакомства.

Сподели:

Още новини от деня