Близо 100 хил. лева влязоха в резерва на бюджета на Община Борово

Бивш зам. – областен управител и административен секретар на ПП ГЕРБ е новият заместник кмет на Община Борово

Бившият заместник областен управител на Русе Валентин Колев е назначен за зам.-кмет на Община Борово.

Той заема поста от 1 май, след като Ростислав Димитров е напуснал. По думите на кмета на Борово Валентин Панайотов, Колев, който е административен секретар на ПП ГЕРБ в област Русе, е назначен заради големия му опит в административно-управленската дейност. Той ще отговаря за административно-правния ресор, хуманитарните дейности и сигурността в общината.

Валентин Колев е роден на 27.10.1957 г. в гр. Ветово. Завършил е висшето си образование в Академия на МВР през 1985 г. През 1992 завършва право. В системата на МВР работи от 1985 г., като е преминал през всички редови и управленски длъжности в Криминална полиция – разузнавач различни степени, инспектор, началник на група, на сектор в районно управление на МВР, а след това и на сектор в регионалната дирекция на МВР в Русе.

От 2000 г. до 2009 оглавява сектор “Криминална полиция”.

През 2020 г. Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество оповести, че Колев е „забравил“ да декларира около 44 000 лева и 25 000 евро. Според оповестената информация заместник – областният управител Валентин Колев не е декларирал парични средства по банкови влогове и банкови сметки. Той фигурира в списъка на лицата, не подали ежегодна коригираща декларация.

Сподели: