Бизнес мисии с В2В срещи в Тирана

Бизнес мисия на фирми от сектор „Земеделие“ се проведе в Тирана, Албания в рамките на проект „Бизнес форум Балкани и Средиземно Море“ /BalkanMed Business Forum/ като част от част от дейностите по проект “BALKANMED E-BUSINESS PAGES – BALKANMED E-BP”, BMP1/1.1./2608/2017“, финансиран по Програма за транснационално  сътрудничество „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020.

Организатор на бизнес форума  бяха Агенция за развитие на човешките ресурси, гр. Русе съвместно с HMA- Greece, LCCI Cyprus, GAUSS Institute- FYROM and CCP- Albania.

Целта на форумът  беше да срещне фирми от аграрния сектор от 5-те страни, да организира бизнес срещи между тях B2B и да запознае присъстващите с приоритети за развитие в аграрния сектор на Албания и възможностите за развитие и инвестиции. Както и да даде възможност да се създадат условия за сближаване на бизнеса и поставяне на основи за нови потенциални партньорства.

По време на форума в Тирана, беше представена платформата www.bmbpages.com  , както направените проучвания до момента които ще бъдат качени в платформата. Най – значим от тези резултати е създаването  на първия по рода си електронен бизнес портал, свързващ над 1200 компании на територията на страните от Балканския полуостров. Представителите на Агенция за развитие на човешките ресурси очертаха ситуацията на сътрудничество в бизнеса между 5-те държави, партньори по проекта и колко важно е съвместното сътрудничество между предприятията от Албания и другите държави.

Подобна среща, но насочена към IT сектора предстои през следващия месец в град Битоля, Северна Македония. Като АРЧР ще поеме разходите на 5 БГ фирми от този сектор, да се представят.

Вече беше проведена такава среща в гр. Атина /Гърция/ и българска ИТ фирма очаква да сключи договор с две гръцки фирми за разработване на дизайн и уеб реклама.

Сподели:

Още новини от деня