Биляна Дудова и Тайбе Юсеин се разминаха на турнира Гран при в Загреб

Биляна Дудова и Тайбе Юсеин се разминаха на турнира Гран при в Загреб. И двете не успяха да стигнат финала, за да излязат една срещу друга в категория до 62 кг, като загубиха на четвъртфиналите. Но съперничките им се класираха за финалите и нашите момичета ще спорят за бронзовите отличия по-късно тази вечер.

Дудова победи на старта с 4:0 китайката Хиао Жуан Луо, отстранила една от фаворитките – Айсулу Тинибекова (Киргизстан), сребърна олимпийска медалистка от Токио 2020, а след това падна от японката Сакура Мотоки – 1:8.

На същата фаза претърпя поражение и Тайбе. Капитанката на националката постигна две победи – над испанката Лидия Турино с 4:0 и Дифуза Аимбетова (Узбекистан) с 10:0, но след това бе спряна от Грейс Якоб Бюлен (Норвегия), двукратна европейска шампионка, с 0:11.

В репешажите и двете постигнаха нови две победи. Биляна се наложи над Виктория Весо (Естония) с 5:0, а Тайбе надира със същия резултат Енико Елекеш (Унгария). Така за бронза Дудова ще спори с Лаис Нунеш де Оливейра (Бразилия), а Юсеин ще излезе срещу Кайла Миракъл (САЩ), двукратна световна вицешампионка.

Сподели: