Биляна Дудова – шампионка и на родното първенство по борба

Биляна Дудова, Тайбе Юсеин и Кирил Милов сред 10-те финалисти в анкетата за „Спортист на годината“

Време за прочитане: < 1 мин.

Ежегодната церемония по връчване на най-престижните награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг, ще се проведе на 20 декември 2018 г. от 20:30 ч. в Арена „Армеец“. На официалното награждаване ще бъде обявен и победителят в анкетата на вестник “Труд” за треньор на годината.Кои са атлетите, поставени на първо място от родните спортни журналисти ще стане ясно по време на връчването на наградите, като церемонията ще бъде излъчена на живо по БНТ 1, БНТ 3 и в ефира на Дарик радио. В анкетата Спортист на годината своя вот дадоха 139 действащи спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии.Според гласуването им, в челната десетка за 2018 се нареждат (по азбучен ред):

Александра Начева (лека атлетика)
Александра Жекова (сноуборд)
Биляна Дудова (борба)
Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон)
Катрин Тасева (художествена гимнастика)
Кирил Милов (борба)
Кубрат Пулев (бокс)
Мирела Демирева (лека атлетика)
Стойка Петрова (бокс)
Тайбе Юсеин (борба)

Първото място при отборите ще бъде определено между Националния отбор по баскетбол (мъже), Националния отбор по борба (жени), Националния отбор по волейбол (мъже), Националния отбор по футбол (мъже) и Националния ансамбъл по художествена гимнастика. 

В категорията „Спортист с увреждания“ 2018 първите пет атлета, които се съревновават за статуеткaта са (по азбучен ред):

Даниела Тодорова (лека атлетика)
Денислав Коджабашев (тенис на маса)
Иванка Колева (лека атлетика)
Ружди Ружди (лека атлетика)
Християн Стоянов (лека атлетика).

На церемонията ще бъде връчена и традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“. В 35-то издание на анкетата за най-добър треньор участваха 43 медии, които номинираха 13 специалисти.

По двама наставници бяха посочени във футбола (Петър Хубчев и Златомир Загорчич), художествената гимнастика (Весела Димитрова и Бранимира Маркова), бокса (Фикет Ереджебов и Петър Лесов) и ските (Иво Борисов и Виктор Жеков, шорттрек). 

Източник – Сайт Юнак-Локомотив Русе

Сподели:

Още новини от деня