Звездите Биляна Дудова и Каори Ичо заедно на тепиха в Окаяма

Биляна, Юлияна и Сезен заминават на лагер в Украйна

Националите ни започват втори лагер за сезона след този на Белмекен, приключил преди дни.

Отборът в свободния стил, воден от Валентин Ангелов, ще се подготвя в Сливен от днес до 12 февруари. А от 13-и пътува за сбор и международен турнир в Киев. Схватките в украинската столица са от 26 до 28 февруари.

В Украйна ще се подготвят и част от жените в националния ни тим – трикратната европейска шампионка и състезателка на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Биляна Дудова, носителката на световната купа СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Юлияна Янева, както и Сезен Белберова от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе, бронзова медалистка от европейското до 23 г. Триото ще остане там до края на месеца и ще премери сили на турнира в Киев.

Останалата част от момичетата, водени от селекционера Петър Касабов, ще се подготвят в Благоевград. В състава са капитанката Тайбе Юсеин, която единствена засега е с квота за олимпиадата, както и европейските шампионки Миглена Селишка и Мими Христова.

Класиците пък до края на седмицата ще са на лагер в комплекс „Диана“, а във вторник, 9 март, пътуват за лагер в Армения. Състезателите на наставника Армен Назарян също ще вземат участие на турнира в Киев.

сн. Архив

Сподели: