Благотворителен концерт в памет на Виктория Маринова ще се състои на 2 декември в Русе

Благотворителен концерт в памет на Виктория Маринова ще се състои на 2 декември в Русе

Част от най-големите звезди на българската естрада ще вземат участие в голям благотворителен концерт в памет на трагично загиналата журналистка от ТВН Виктория Маринова. Благотворителният концерт „Направи добро на непознат“ ще се проведе на 2 декември от 18.30 часа в зала „Арена Монбат“, съобщи днес Свилен Максимов – председател на фондацията „Направи добро на непознат“. /на снимката/

Участие в концерта, който ще се проведе на 2 декември, неделя, в зала “Арена Монбат”, ще вземат Георги Христов, Дичо, Крисия, Силвия и Теди Кацарови, Пресияна и Мирела Димитрови, Хилда Казасян, Орлин Павлов, DEEP ZONE Project, ПоПоКАТЕ5Л. Водещи ще бъдат Боряна Баташова и Руслан Мъйнов.

„Събраните средства ще бъдат насочени към благотворителни кампании на фондацията – каузи, които Виктория се стремеше да реализира, но не успя да завърши“, коментира Максимов. „Идеята ни е да променим нагласите на българите! Вместо всеки ден да търкат лотарийни билети за 5-10 лв, по-добре да се опитат да сторят нещо добро, дори и за непознат, сега за Коледа много хора в нужда от старчески и детски домове ще получат пералня, климатици, дрехи и оборудване за баня“, допълни Максимов.

Сертификатите за дарение на стойности 5 лв., 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв.(VIP) могат да бъдат закупени на касите на NetWorx. В момента се разработва сайт на фондацията, който ще бъде с регистър, всеки един сертификат ще бъде с уникален номер. Когато човек закупи сертификат така ще може точно да проследи за какво са изхарчени неговите пари.

Понастоящем интересът към ваучерите е много голям, като на ден се закупуват поне 100 такива, отбеляза той. В организацията на концерта вземат участие над 100 души, а самите част от участниците на сцената са приели да пеят без хонорар. Други са поискали минимални суми, за да си покрият пътните разноски или такива за екипите си.

Сподели:

Още новини от деня