Благотворителен концерт "Да помогнем на Лори да ходи" се състоя в Русе

Благотворителен концерт „Да помогнем на Лори да ходи“ се състоя в Русе

Само за една вечер русенци събраха 16 866 лв. Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Андриан Райков подкрепиха каузата за лечение на малката борбена Лора. Това стана по време на състоялия се вчера благотворителен концерт в препълнената спортна зала „Дунав“ в Русе. В него се включиха Сунай Чалъков, Димитър Туджаров – Шкумбата, Георги Мамалев, Емилия Валенти, Пресияна и Мирела Димитрови, формация “Фламинго-98” и ФТА “Здравец” и др.

Още през лятото на тази година народният представител Пламен Нунев се ангажира лично с подпомагане на семейството на Ралица и Петър Ангелови след посещение на дома им в Басарбово. Там той се запознава с Лора и научава подробности по случая.

„Срещата с това мъничко и жизнено детенце ме развълнува много“ сподели той и добави, че приема нещата лично, тъй като самият е трябвало да претърпи две операции. Затова решава да подкрепи инициативата на Росен Даскалов и съпругата му за набиране на нужната сума, включително и чрез състоялия се концерт.

Семейството трябва да събере 199 198.29 щатски долара, за да бъде осъществена операция в чужбина. Причината е, че двегодишното дете е родено с рядката диагноза – вроден дефицит на бедрената кост. За нея има отлични перспективи да проходи, ако бъде осъщедтвена операцията в САЩ. Българският фонд за лечение на деца не поема тези разходи. Затова родителите се принуждават да търсят начини за събиране на средства, като първата хирургична интервенция е планирана за средата на януари идната година.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"