Благотворителна вечеря събира пари за деца и семейства в риск в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Атрактивно благотворително събитие организира сдружение „Еквилибриум“ на 8 декември, петък, от 18 до 21 часа в новия семеен център „В света на ранното детство“, ул.Доростол 22 /до детска градина „Слънце“/.
Желаещите да помогнат да помогнат на русенски деца в риск и техните семейства, могат да се включат в благотворителната вечеря с гост шеф Тихомир Радулов.
Шеф готвачът е работил в Ирландски пъб в Банско и в столичните ресторанти – „Опера“, „Тоскана“, „Боло“ „Павиьон“, „Ракета, ракия бар“, и други.
През последните две години той представя авторска кухня в Хотел „Черни Вит“. Неговите търсения са на база традиционни хранителни продукти, приготвени със здравословни техники и представени по ефектен начин.
Специално създаденото меню за благотворителната вечеря включва салата /Рукола, айсберг, лоло росо, круша, печена тиква, студено мариновано патешко филе, лешник и меден дресинг/, предястие /Дип от смилянски боб, сушени сини сливи и праз, крустини/, основно ястие / Запечено свинско бон филе, картофени кексчета с бейби спанак и рерър сос/ и десерт /Печен зимен сладкиш с ябълки и орехи, сладко от дюли с фенел и мус от бял шоколад/.
Важни помощници на Шеф Радулов ще бъдат възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ гр. Русе.
Към атрактивния ястия ще се предложи дегустация на специално розе и червено вино, предоставено от г-н Емил Стоянов – винарна „Шато Данубия“.
Специално участие ще вземе и „зеленото злато от Черни Вит“ – уникалното българско зелено сирене и човекът, който възроди тази рецепта – Цветан Димитров.
С благотворителна цел ще могат да бъдат закупени авторски календари за 2018 г. на художника Оги Балканджиев с текстове на Илия Деведжиев и дизайн на Петър Стаменков.

Сподели:

Още новини от деня