математическа гимназия русе мг

Блестящо представяне на ученици от МГ „Баба Тонка“ – Русе на националното съзстезание по гражданско образование

Време за прочитане: < 1 мин.

В град Добрич ежегодно се провежда Националната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“. Състезанието е включено в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година.

nacionalna-uchenicheska-konferenciia-za-grazhdansko-obrazovanie-570x350

Участниците разработват проекти под ръководството на ръководител. Целта е да се предостави възможност за творческа изява на ученици с познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование, като се акцентира върху моралните качества и духовните ценности. 

На тазгодишното шесто издание момичета са от 12 д клас от МГ „Баба Тонка“ се представиха блестящо и заеха първите места в два раздела. 

Раздел Eсета:

Първо място: „Къде приключва обществото и къде започва човека“ МГ ,,Баба Тонка“, гр. Русе Автор: Ралица Витанова 

Второ място: „Училище за Милосърдие“ МГ „Баба Тонка“, гр. Русе Автор: София Енчева

Раздел Проекти:

Първо място: „Споделено (НЕ) правилно, научено вярно“,  МГ ,, Баба Тонка”, гр. Русе Автор: Йоанна Александрова, Йоанна Стефанова 

Всички отличени участници може да видите тук: ПРОТОКОЛ-ТРЕТА-ВГ-финал-2020.

79759751_10156621237435095_5902416286075322368_o

Ръководител на ученичките е Миглена Илиева Дамянова – Радойска – старши учител по философия и гражданско образование в МГ „Баба Тонка“.

Вижте още: Класираните ученици за националния кръг на олимпиадата по гражданско образование от МГ ”Баба Тонка” са добавени тук: ДОПУСНАТИ УЧЕНИЦИ ОТ МГ „БАБА ТОНКА“ ДО НАЦИОНАЛНИТЕ КРЪГОВЕ НА ОЛИМПИАДИТЕ (2020).

Сподели:

Още новини от деня